ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Chris Iacovides

Ο Chris είναι λογιστής, μέλος του Σώματος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και σύμβουλος σε Θέματα Αφερεγγυότητας. Το 1988 ίδρυσε τον Εκκαθαριστικό Οίκο Ιακωβίδης Κίμωνος και Σία, το πρώτο γραφείο στη Κύπρο με ειδίκευση όσο αφορά σε θέματα συναφή με την αφερεγγυότητα και έχει πολύχρονη πείρα (πέραν των 26 χρόνων) στη Κύπρο και στο εξωτερικό σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με το επάγγελμα του εκκαθαριστή η του διαχειριστή.

Μετά την απόσυρση του από τον πιο πάνω Εκκαθαριστικό Οίκο, τον Νοέμβριο του 2008, μαζί με άλλους πρωτοπόρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες, ίδρυσε το CRI Group.

Με την θεσμοποιήση του Insolvency Act 1986 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην ηλικία των μόλις 24 ετών, ο Chris εδραιώθηκε ως ο νεαρότερος εγκεκριμένος επαγγελματίας που εξειδικεύεται σε συναφή με το επάγγελμα θέματα. Έχει δε διοριστεί και διαχειριστεί περισσότερες από επτά χιλιάδες υποθέσεις μέχρι σήμερα, τόσο σε προσωπικές όσο και εταιρικές υποθέσεις.

Χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς που επιτρέπουν οι διάφορες νομοθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, κατάφερε να αναδιοργανώσει με απόλυτη επιτυχία, αρκετές εταιρείες και να βοηθήσει μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών να περισώσουν τις επιχειρήσεις και την αξιοπρέπεια τους, σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο Chris ειδικεύεται σε διασυνοριακά θέματα αφερεγγυότητας και σε εταιρικές αναδιοργανώσεις. Είναι πολύ γνωστός ανάμεσα στους συναδέλφους του σε διάφορα μέρη του κόσμου, λόγω του ότι διορίστηκε σε αριθμό πολύπλοκων διασυνοριακών αναδιοργανώσεων, εκκαθαρίσεων και πτωχεύσεων που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις Παρθένες Νήσους, τις Σεϋχέλλες, τις Μπαχάμες, την Ινδία και το Νεπάλ, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Τζέρσεϋ.

Έχει δε λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια ως προσκεκλημένος ομιλητής σε θέματα που αφορούν τη διασυνοριακή αφερεγγυότητα και έγραψε πολλά άρθρα στον τομέα αυτό.

Εκτός από την πολύχρονη δράση του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο, είναι ο πρώτος ξένος στον οποίο έχει δοθεί άδεια εξάσκησης επαγγέλματος από την Εθνική Ένωση Επαγγελματιών Αφερεγγυότητας της Ρουμανίας (National Union of Insolvency Practitioners of Romania) και μαζί με τους συνέταιρους του στο CRI Group, στοχεύει στην επέκταση των εργασιών της ομάδας στη χώρα αυτή.

Ο Chris είναι μέλος σε διάφορες Ενώσεις Eπαγγελματιών στον τομέα της Αφερεγγυότητας, Αναδιοργάνωσης και Αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων:

• Τhe Insolvency Practitioners Association;

• The Αssociation of Business Recovery Professionals;

• The Turnaround Management Association;

• The Canadian Bar Association;

• The American Bankruptcy Institute;

• The Association of Restructuring Advisors;

• The National Union of Insolvency Practitioners of Romania.

Νίνος Κουμέττου

Εγκεκριμένος Σύμβουλος σε Θέματα Αφερεγγυότητας

Ο Νίνος είναι Εγκεκριμένος Λογιστής από το 1975 και εργάστηκε στην Ernst & Young (“E&Y”), όπου παρέμεινε μέχρι το 1978. Μετά από την αποχώρηση του, εργάστηκε στον τομέα των ναυτιλιακών και του εμπορίου μέχρις ότου άνοιξε το δικό του γραφείο το 1982. Ενώ εργαζόταν στην E&Y, εξειδικεύτηκε σε θέματα αφερεγγυότητας και συνέχισε την εξειδίκευση του αυτή αργότερα, όταν εδραίωσε το δικό του γραφείο.

¨

Με την θεσμοποιήσει του Insolvency Act 1986 στο Ηνωμένο Βασίλειο , όπου απαιτείτο ειδική άδεια για να μπορεί κανείς να ασχολείται με συναφή θέματα εκκαθαρίσεων και πτωχεύσεων, ήταν από τους πρώτους Κύπριους οι οποίοι έλαβαν έγκριση.

Ο Νίνος έχει σημαντική εμπειρία σε όλες τις μορφές αναδιοργάνωσης και αφερεγγυότητας, τόσο επί προσωπικής όσο και εταιρικής βάσεως, σε διάφορους τομείς του επαγγέλματος και είναι μέλος:

• Του Institute of Chartered Accountants της Αγγλίας και Ουαλίας

• Του Association of Chartered Certified Accountants

• Του Association of Business Recovery Professionals

• Του National Union of Insolvency Practitioners of Romania

• Σε διάφορους κοινωφελείς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Αντώνης Χατζηρούσσος

Σύμβουλος σε Θέματα Αφερεγγυότητας

Ο Αντώνης είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών και, πριν την αφυπηρέτηση του, ήταν συνέταιρος της εταιρείας Coopers & Lybrand στην Κύπρο, υπεύθυνος στο Διεθνές Επιχειρηματικό Τμήμα και το Τμήμα με θέματα συναφή με την αφερεγγυότητα.

Ο Αντώνης είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και συγγραφέας διαφόρων εκδόσεων στον τομέα των επιχειρήσεων.

Είχε δε εκλεγεί, για τρεις συνεχόμενες πενταετίες, ως βουλευτής – εκπρόσωπος της Μαρωνιτικης μειονότητας Κύπρου. Είναι επίσης μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων καθώς και μέλος της Επιτροπής Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Είχε διοριστεί πρόεδρος της Συνεργατικής Τράπεζας, ήταν αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο της Ένωσης Επιχειρήσεων Κύπρου – Σκανδιναβίας, της οποίας ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη. Υπήρξε υπεύθυνος για την προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Κύπρου -Σουηδίας καθώς και πρόεδρος δύο φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Ο Αντώνης έχει σημαντική εμπειρία σε όλους τους τομείς της εταιρικής αναδιοργάνωσης και αφερεγγυότητας και έλαβε ενεργή δράση σε πολλές περιπτώσεις με τη σύσταση πολύπλοκων επιχειρηματικών δομών σε διάφορες φορολογικές διαδικασίες.

Μιχάλης Μουσιούττας

Δικηγόρος

Ο Μιχάλης είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και μέλος του Bar Association του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1997. Το 1998 εγγράφηκε ως μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Έχει εκτενή πείρα σε εταιρικά και εμπορικά θέματα που σχετίζονται με την εξαγορά και πώληση ιδιωτικών και δημόσιων εταιρειών, με τις εταιρικές κοινοπραξίες και αναδιοργανώσεις, με την αφερεγγυότητα και με τα τραπεζικά και φορολογικά θέματα.

Ο Μιχάλης είναι:

• Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας και είναι επί κεφαλής του τομέα υπηρεσιών,

• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κύπρου – Ρωσίας

• Μέλος της Ένωσης Κύπρου – Ελλάδας

• Μέλος της Ένωσης Κύπρου – Ρουμανίας

• Μέλος της Ένωσης Κύπρου – Λιβάνου

• Μέλος της Ένωσης Κύπρου – Ουγγαρίας

• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου διαφόρων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Κύπρου καθώς και διαφόρων ιδιωτικών εταιρειών.

Τάσσος Παναγιώτου

Ο Τάσσος εργάστηκε στην Αστυνομία Κύπρου για σαράντα δύο χρόνια και αφυπηρέτησε το 2006 ως Αρχηγός Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου και υπηρέτησε σε διάφορα τμήματα, μεταξύ άλλων, στον Κλάδο Εισαγγελίας, ως Διευθυντής του τμήματος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ), ως Διοικητής του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και ως Διοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Βραβεύτηκε και τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του από την INTERPOL και από τους Προέδρους της Δημοκρατίας Κύπρου και Ελλάδας.

Είναι συχνός ομιλητής σε συνέδρια και σε ομάδες συζήτησης για νομικά θέματα και θέματα επιβολής τάξης. Με την εμπειρία και υπόβαθρο του, ο Τάσσος αποτελεί αποδεδειγμένα ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας.